Background Image

Приключения

Post Image

​Екопътека "Под пръските на водопада" на един хвърлей от Тетевен


Тетевенския край е едно от местата, които не бях посещавал до сега и да ви кажа честно след като свихме от Ябланица към Тетевен очите ми се движеха по предното стъкло на колата и не можех да се наситя на тази красота.
А екопътеката "Под пръските на водопада" ще ви зареди с енергия, ще напълни очите ви с гледки и ще заеме специално място в спомените ви. Много водопади, много красива природа и свеж въздух.

Виж повече
Post Image

​Екопътека "Под камико" - за водопадите на Бов с любов


В България има доста екопътеки, а също така и доста водопади, но екопътека с толкова много водопади не знам дали има. Един от най-красивите райони в Искърското дефиле е района на Бов и тук ще се отправим на приключение в търсене на водопада "Под камико". Това, което обаче не сме очаквали е, че на всеки завой по пътеката ще се натъкнем на нов прекрасен водопад, а ромоленето на реката ще ни съпровожда почти до крайната ни дестинация.

Виж повече
Post Image

​Водопад Добравишка Скакля - скритото бижу на Понор планина


Село Добравица е едно от най-малките села в община Своге, но изпъква с невероятно красивата си природа и интересни туристически обекти. Намира се на около 1000 метра надморска височина и има много подходящ въздух за хората с белодробни заболявания. От горната махала на селото започва екопътеката към Скалния феномен, а от долната махала започва екопътеката към водопада Добравишка скакля. Интересното за това село е, че въпреки неговото местоположение в сърцето на Понор планина тук преди много години е било дъно на море. Все още има възможност да срещнете вкаменелости на миди, мекотели и др.

Виж повече
Post Image

Скалния феномен Столо - перлата в короната на Понор планина


Скалния феномен Столо е перлата в короната на Понор планина. Намира се в близост до Своге по пътя от София към Монтана (на около 50км от София). Преходът до скалите е дълъг около 4км и е много приятен, а завършека на пътеката ще ви възнагради с красивата си гледка. Столо е скален венец и е известен със своите отвесни скали и невероятната панорама, която се открива към Витоша, Рила и връх Ком

Виж повече
Post Image

Фотински водопади - екстремно, но и много красиво място за посещение


Фотинските водопади са едни от най-красивите водопади, които съм посещавал, но също така и едни от най-предизвикателните. Намират се в Западни Родопи в близост до село Фотиново. Те са 3 на брой и са с височина около 6-7 метра, а най-високия около 16 метра. Преходът до тях е дълъг 3-4км и ще ви отнеме около час, но красивата природа и шума на реката определено ще го направят да се усети като миг.

Виж повече