Background Image

Перлата на Южното Черноморие

Перлата на Южното Черноморие


Всичко стана доста случайно. Отдавна знам за Силистар, но не съм ходил от дете (и нямам спомени от там). Уговорихме се с Марто и Данчо да отидем на плаж и да се разходим малко из природата. Някой от тях предложи да отидем на Силистар и всички се съгласихме.

Прогнозата за времето беше противоречива и ние очаквахме абсолютно всичко. С пристигането на плажа пред нас се откри тази тази невероятна гледка. Слънцето грееше силно и бяхме готови за къпане, но решихме първо да поиграем малко волейбол.

image

Малко по-късно се появиха облаци и от нищото заваля страхотен порой. Всички хора от плажа се разтичаха да търсят сушинка, а ние останахме и продължихме да играем волейбол на плажа под дъжда, а след това и във водата.

image

image

След като отмина дъжда водата придоби този прекрасен зеленикъв оттенък и слънцето отново изгря. След бурята очаквано вятъра утихна и стана перфектно време за вдигане на дрона, от които направих страхотни снимки и видеа. Нещо, което ми направи много хубаво впечатление беше съседното заливче, което стоеше пусто. А също така и огромна скала във водата, която оприличих на човека стъпка.

image

image

В крайна сметка направихме един прекрасен плаж с много забавления, малко дъжд и леки изгаряния по тялото (въпреки, че се намазахме с крем). Точно когато си тръгнахме отново заваля порой. Вече щастливи и на път към вкъщи си казахме, че пътуването до там определено си заслужаваше и бихме го направили отново.


Ето малко информация за плажа Силистар, ако сте фенове на тези неща.

Силистар е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата почти винаги е спокойна, през лятото е топла и много чиста. Плажът е с дължина около 1 км и ширина около 50 м. и е покрит е със златист пясък.

За любителите на плуването, брегът е много приятен и плавно преминаващ в дълбочина, а гмуркачите трябва да внимават с подводните пещери, има вероятност от водовъртежи. Плажът е едно от предпочитаните сърф места по нашето Черноморие.

От 1992 г. паркът Силистар е обявен за Защитена местност Силистар. Попада на територията на природен парк „Странджа“, охранява се и се контролира от служителите на държавно горско стопанство и общинската администрация в Царево и дирекцията на природен парк „Странджа“. Силистар е част от защитени зони „Странджа“ за опазване на дивите птици и природните местообитания. По дюните и скалите наоколо гнездят редки и защитени птици като скален орел, черен щъркел, гълъб хралупар и други.


Ако това приключение ви е харесало може да го споделите с вашите приятели в социалните мрежи. Така ще помогнете на този блог да се развива.
Сподели във Facebook


1 коментара
  • Avatar
    dildok3, Октомври 13 отговори

    I am really thankful to the owner of this web site who has shared this wonderful post at at this time.


Напиши ми коментар
reload