Background Image

Първата ми награда - специален момент за мен

Post Image

Първата ми награда - специален момент за мен


Всичко започна преди около месец. Баща ми сподели за един конкурс за фотографии на нашето читалище в Бургас(Читалище Изгрев 1909 Бургас). Аз помня, че през миналата година го бяха наградили и получи снимката си за спомен. Трябваше да участвам и аз този път. (Като доста хора и в мен има спортен хъс и страст към съревнованията).

image
Темата бе "Безкрайно лято" и това беше супер тема за мен, обаче от няколко месеца съм в София и почти нямам допир с морето. Зачудих се каква снимка да изпратя - прегледах архивите и най-голям сантимент в мен създаваше снимката от Иракли - безкрайно синьо, а и е снимано през лятото. Речено сторено. Изпратих снимката и зачаках да ме одобрят. Баща ми в същото време се включи със снимка от Трявна Ултра на която сме аз и мама на изкачването към Бузлуджа.

image
image
Измина около месец и още много снимки се публикуваха - някои професионални, други с повече настроение и дух. Стана вълнуващо.

image
/ ^ Снимка благодарение на Полиграф /
Награждаването на най-добрите 10 снимки бе планирано по време на "Изгрев парк фест" под мотото "Изгрев парк чете и се забавлява" на 3 септември, организиран от Читалище Изгрев. Успях да си взема лаптопа, за да работя от вкъщи и се прибрах към Бургас в четвъртък вечерта.

image
/ ^ Снимка благодарение на Полиграф /
В петък отидохме да видим какво са подготвили от читалището. Събитието се оказа страхотно! Честно казано не знаех какво да очаквам. Паркът беше зареден с весела и празнична атмосфера - имаше обособен детски кът за рисуване, работилничка за децата, където можеха да си направят гривни и други украси, изложба на най-добрите 50 фотографии от конкурса. Имаше подготвена и музикална програма от вокална група „Скай“ и Бургаски духов оркестър. Момичетата от вокалната група бяха подготвили и хореография, но много приятно изненадани останахме от духовия оркестър. Музиката, която бяха подготвили, беше изключително разнообразна и интересна - с популярни песни като "Хавана" и други известни парчета.

image
/ ^ Снимка благодарение на Полиграф /
image
/ ^ Снимка благодарение на БНР Бургас /
image
image
За финал бе награждаването на десетте най-заслужили, според харесванията на снимките във фейсбук страницата, фотографи. Учучдващо моето име не попадна сред тях, но пък баща ми бе отличен за снимката (с мое присъствие). И тогава обявиха моето име за отличените със специални награди от името на Читалище Изгрев.

image
/ ^ Снимка благодарение на Полиграф /
Благодаря много на Читалище Изгрев 1909 Бургас, вестник Черноморски фар, БНР Бургас, Полиграф и всички замесени в това страхотно събитие. Радвам се, че в Бургас има такива хубави събития и то точно от любимото ми читалище.


Ако това приключение ви е харесало може да го споделите с вашите приятели в социалните мрежи. Така ще помогнете на този блог да се развива.
Сподели във Facebook


2 коментара
  • Avatar
    Д. Делибалтова , Септември 08 отговори

    Поздрави на дуо Делибалтова за успешното представяне. Специални поздрави за репортажа! Тези Делибалтови непрекъснато ме изнанадват с талантите си!

  • Avatar
    deli.antonia, Септември 09 отговори

    Много е приятно близките ти да печелят -Браво момчета -продължавайте с още по-голямо вдъхновение!


Напиши ми коментар
reload