Background Image

Язовир Кринец - почивка, разходка или риболов в Банско с гледка към Пирин

Post Image

Язовир Кринец - почивка, разходка или риболов в Банско с гледка към Пирин


Язовир Кринец заема площ от едва 18дка. Използвал се е за напояване в миналото, но през 2014 година е взето решението да бъде зарибен с шаранови и пъстървови риби. Днес край язовира кипи живот и доброто настроение се носи във въздуха.

Какво има там?

Язовирът е едно от любимите места за почивка, риболов и разходка сред природата на местните. Покрай него е създадена зона за почивка с поддържана поляна и шезлонги, където можете да прекарате свободното си време. Дали ще четете книга, слушате музика или просто ще лежите и ще се наслаждавате на гледката към планината зависи изцяло от вас.
Ако предпочитате активната почивка можете да се разходите по язовирната стена и да продължите нагоре към гората. Пътеката е доста стръмна, но изключително спокойна и може да се заредите с енергия от чистия въздух и аромата на гората.
Споменахме ли риболов? Да! Язовирът е отлично зарибен и можете да си наемете въдица, за да се насладите на своето хоби.

Има ли за хапване?

Оооо, да! Точно върху язовирната стена се намира ресторант "Язовир Кринец". В него можете да хапнете прясно уловена пъстърва от язовира, да опитате типични специалитети от Банско или традиционна българска кухня. Ресторантът има места на открито и закрито, а за децата е предвидена площадка за игра. Цените са отлични, а за вкусните гозби идват гости от цялата страна. Виж страничката на ресторанта тук.

Как да стигна до там?

Язовирът се намира малко след комплекта Св. Иван Рилски и на около 2км пеша от центъра. От главния път след комплекса се отбива наляво следвайки малка табелка с надпис "Язовир Кринец". След нея свивате вдясно и започвате да се оглеждате. Ние го намерихме малко трудно, защото сме ретро и обичаме да се губим.

Бих ви посъветвал да си въведете мястото в Google maps или директно координатите 41.822454,23.494345 за да стигнете бързо и лесно.

Не забравяйте да се насладите на прекрасната гледка към високите върхове на Пирин. А можете да споделите и своите впечатления от язовира в моята книга за гости - клик.


Ако това приключение ви е харесало може да го споделите с вашите приятели в социалните мрежи. Така ще помогнете на този блог да се развива.
Сподели във Facebook


Все още няма коментари. Бъди първи и напиши своя.

Напиши ми коментар
reload