Background Image

Една съботна разходка от хижа Орлите до вр. Ветрушка в планината Голо Бърдо

Post Image

Една съботна разходка от хижа Орлите до вр. Ветрушка в планината Голо Бърдо


През тази седмица решихме да заложим на една по-нестандартна разходка и поехме в посока гр. Радомир (Пернишка област) с цел покоряване на най-високия връх на планината Голо Бърдо.

Връх Ветрушка се намира на 1158м. н.в. и е най-високият в планината Голо Бърдо. До него има няколко маршрута като по-популярните са от хижа Орлите (от посока Радомир) и от хижа Славей (от посока Перник).

image
/ снимка от Tourism Bg /

Избрахме маршрута от хижа Орлите нагоре към вр. Ветрушка. От хижата до върха са около 2км. с ~250 метра денивелация. Хванахме по пътя вляво от "пистата" и не след дълго стигнахме до разклон с табела за вр. Ветрушка наляво. От там следвахме пътеката и се откриха гледки към високите заснежени върхове на Рила, Пирин и Витоша. 
image

Стигнахме до връх със забито знаме, но без име и се насладихме на красивата панорама. От там до връх Ветрушка ни отне още 5мин. 

image
Последни крачки иии... Горе сме! Малката Джери изкачи първия си връх и то не какъв, а връх първенец. 
image
image

Спряхме за кратка почивка като похапнахме, а също така дадохме на Джери заслужено хапване за награда.
image

След това решихме да разнообразим и хванахме "асфалтовия" път надолу, който беше доста по-заобиколен и след около 4км достигнахме обратно до началната точка.
Хубава и приятна разходка сред природата!

Ако имате нужда от GPS трак може да го намерите при моите приятели от Varhove.Info заедно с другите маршрути до вр. Ветрушка тук: https://varhove.info/vetrushka/

Нашата разходка изглеждаше по следния начин:
image
Изтегли GPS трак

Поздрави от мен и нека приключенията не спират


Ако това приключение ви е харесало може да го споделите с вашите приятели в социалните мрежи. Така ще помогнете на този блог да се развива.
Сподели във Facebook


Все още няма коментари. Бъди първи и напиши своя.

Напиши ми коментар
reload