Background Image

Приключения

Магията на Родопите: Епизод 1: село Могилица и неговата история, един малък град и гледки от високо


В този епизод ще ви отведем на приключение до едно малко село близо до Смолян - родопското село Могилица. Там ще разгледаме Агушевите конаци и ще чуем повече за тяхната история. (За съжаление вътре нямаше възможност да снимаме на видео и затова има само снимки от мястото).

Също така ще ви разкажем повече за интересната история на Шефкет Чападжиев по-известна като "От Мадан до Чикаго и назад". Ще се разходим из град Мадан и ще видим изключително красиви гледки от високо.

Виж повече

Магията на Родопите - една поредица на Mitko on Trip


​Родопа - планина тъй красива, тъй магична и необятна. Пази в себе си хилядолетни тайни за великани, божества и митични герои. От Перперикон до Гела, от Могилица до Татул по вятъра се носят песните на Орфей. И зазвъняват чанове, засвирва кавал, а родопската гайда те пренася в сърцето на планината.

Виж повече
Post Image

По пътеката на здравето от Кладница - х. Селимица - з. Сопо - Кладница


Тази седмица ще ви отведа на една разходка в полите на Витоша. Пътят ни започна от село Кладница, намиращо се на трийсетина километра от София. Маршрута за днес бе Кладница - х. Селимица - заслон Сопо - Кладница.

Виж повече
Post Image

Един снежен преход до една от най-красивите хижи в Стара планина - хижа Мазалат


На планина през зимата? Ооооо,да! В града понякога има сняг, но не може да се сравнява с този в планината. Топлината на камината и горещия чай в хижата след дълги игри навън. Най-вкусната супа след десетина км преход в снега. Това е хижа Мазалат!

Виж повече
Post Image

Екопътека с.Мърчаево - местност "Церова Поляна"


Тази седмица имам едно ново и интересно приключение за вас. Една малко популярна екопътека в полите на Витоша започваща от село Мърчаево. То се намира на 16км от София в посока Перник и е настанено уютно на 1300м надморска височина.

Екопътеката се казва Мърчаево - "Церова поляна". Пътеката е дълга около 3-4км (в посока) и е изцяло в гориста местност. Много удобно място за край на прехода е заслон "Каменоделец". Там има няколко пейки и чешма, където можете да седнете и да похапнете преди да тръгнете обратно.

Виж повече