Background Image

Приключения

Post Image

Приключения в Балкана - 100км около Трявна - Шипка, Бузлуджа, хижа Българка..


...
Бях участвал в Трявна Ултра преди и прочетох, че новата дистанция 100км включва Шипка и Бузлуджа, а това ми беше мечта. Записах се, без да се замисля!

Как се подготвяш за 100км бягане? Колко да тренирам? Какво да ям? А къде изобщо ще живея по това време? Нямам идея!
...

Виж повече
Post Image

Кралство Мумджидам и неговите жители. Една история оцеляла през вековете


​Кралство Мумджидам

През девет планини в десета, през девет гори в десета, през девет реки в десета имало едно кралство сгушено на малко хълмче в сърцето на Родопите. Било то голямо и оживено, хората гледали животните, обработвали земята...

Виж повече
Post Image

Екопътека Бели Искър - една красива среща с природата


Екопътека Бели Искър се намира в близост до едноименното село. На 75км от София и само на 5км от Самоков тя е едно прекрасно бягство от сивотата. 

Пътеката е дълга около 6км и се движи основно по горски пътеки. По пътя ще преминете 8 големи и още толкова малки мостчета. Включва и невероятна панорамна площадка.

Виж повече

Ступа на Просветлението - с. Плана


Монумент “Ступа на просветлението” се намира в село Плана на 30тина км от София. Това е първата традиционна ступа построена в България. Тя символизира момента, в който Буда е постигнал просветление - природата на напълно пробудения ум.

Виж повече

Паметникът на Дядо Йоцо в близост до Очиндол с гледка към Искърското дефиле


Дядо Йоцо е герой от разказа на Иван Вазов - "Дядо Йоцо гледа", но не в разказ а изцяло наживо успях да го срещна. Той се е настанил удобно на скалата и наблюдава железницата и случващото се в Искърското дефиле.

Ако все още не сте го виждали не се колебайте. Гледката е невероятна!

Виж повече