Background Image

Приключения

Шофьорският плаж (плаж Алепу) - безкрайната плажна ивица на Южното Черноморие


​Шофьорският плаж, още известен като плаж Алепу, се намира на 40км южно от Бургас. Името му идва от това, че дълго време се намираше на главния път за Южното Черноморие и хората буквално спираха, за да се изкъпят набързо на път за морето. 

Виж повече

Хотнишки водопад - бърза разхлада на няколко км от Велико Търново


Хотнишкият водопад (още известен като "Кая Бунар" - водопад в скалата) е водопад на река Бохот в Северна България, област Велико Търново. Водопадът и проломът на реката са обявени за природна забележителност, като трябва да имате предвид че е забранено да се къпете във вира пред водопада. Край самия водопад има беседка, където можете да хапнете с гледка към водопада, а също така и доста интересна екопътека. Екопътеката е опасна (а при мокро време и доста хлъзгава) и е необходимо да се движите бавно и внимателно, но пък гледките, които се откриват са много красиви и определено си заслужават.

Виж повече

Пак се изгубихме? Мишкова нива и веселба на бали с Марто


Не знам доколко сте запознати, но аз често се губя. Не бих казал, че е нарочно, но определено се наслаждавам максимално всеки път. Мога да се губя пеша, с колело, с кола, дори с влак. Абе, писал съм си го като умение в автобиографията.

Този път бях с Марто (и той май вече обича да се губи) и бяхме тръгнали да посетим най-високия връх на Странджа планина от българската страна - вр. Градище. Ама....

Виж повече

Плаж до Бункера и "СПА" с луга и лечебна кал


Плажа до Бункера започна да придобива популярност наскоро след като бе изградена алея за тичане и колела от Солниците до кв.Сарафово. 

Определено първото, което се набива на очи е черният пясък. Плажа е с дълга ивица и можете да намерите местенце само за себе си. Също така е неохраняем, затова бъдете изключително внимателни.

Виж повече

плаж Аркутино - най-романтичният плаж в България


Тази седмица ще ви представя плажа Аркутино. Най-романтичният плаж в България. Така е описан в статия от вестник Труд.

Плажът е много популярен, основно с това че се е запазил доста див и сравнително незастроен.

Виж повече