Background Image

Приключения

Post Image

Връх Вихрен - изкачване на мраморният гигант на Пирин


Пирин планина е известна в планинарските среди с красивата си осанка, мраморните си гиганти и предизвикателната си природа. Тя е много красива, но може да бъде и много сурова, ако я подцениш.

Днес ще ви отведа до нея, за да посетим нейния първенец - връх Вихрен. Вихрен се издига на 2914м. надморска височина и е вторият най-висок връх в България и третият най-висок на Балканския полуостров. Причината за посещението му е новата ми поредица за 100-те национални туристически обекта на България.

Виж повече
Post Image

Язовир Кринец - почивка, разходка или риболов в Банско с гледка към Пирин


Язовирът е едно от любимите места за почивка, риболов и разходка сред природата на местните. Покрай него е създадена зона за релакс с поддържана поляна и шезлонги, където можете да прекарате свободното си време. Дали ще четете книга, слушате музика или просто ще лежите и ще се наслаждавате на гледката към планината зависи изцяло от вас. Ако не ви се лежи можете да се разходите по язовирната стена и да продължите нагоре към гората.

Виж повече

Златните Мостове на Витоша - едно от любимите места на Алеко Константинов


Златни мостове са може би най-посещаваната местност на Витоша. Преди повече от 100 години любителите на планината, с раници на гръб, идвали през почивните си дни по малките пътечки от Княжево, Бояна и Владая, за да се насладят на красивата природа. Днес м. Златни мостове е свързана със столицата с автомобилен път, а също така се движи и автобус.

Виж повече
Post Image

Роженския манастир "Рождество Богородично" - завърнал се по-красив от всякога като феникс след пепелта


Кога и кой е създал манастира не е ясно. Това е така, поради големия пожар през XVII век, който уврежда голяма част от манастирския комплекс и изгаря манастирската библиотека. Най-старите предмети намерени тук са украшения и монети от времето на Михаил VIII Палеолог (1250-85г.).
Манастирът е възстановен в началото на XVIII век с финансовата помощ на богати българи от цялата страна. Реконструкцията започва през 1715 година, а църквата е изцяло завършена през 1732 година.

Виж повече

плаж Иракли - Раят за диво къмпингуващите


Плаж Иракли е раят за диво къмпингуващите в България

Намира се в близост до с. Емона и е в най-източната част на България. Известен е най-вече с дивата си природа и красивата плажна ивица, а за някои навярно и със завършващия наблизо туристически преход Ком-Емине.

Красиво, диво и незабравимо! Това са моите три думи символизиращи Иракли. Посетете го и ще се убедите сами. Плажовете на България ви очакват и през това лято, затова се заредете се с добро настроение, изберете дестинация и действайте.

Виж повече