Background Image

Приключения

Post Image

Връх Градо - диво бягство от големия град


Връх Градо се намира в Понор планина. Със своите 1082 метра той определено не е най-високият връх в планината, но пътеката до него ще ви очарова и плени. Намира се в близост до село Брезе , което е малко встрани от пътя София - Монтана, на около 50км от София. Пътеката до върха е дълга 5.5км и се изминава за час и половина с нормално темпо. Върхът не е много ясно обособен, но от там се открива страхотна гледка към село Брезе, село Добравица и скалния феномен Столо, който е един от символите на Понор.

Виж повече
Post Image

Природонаучния музей в с. Черни Осъм - мястото, където природата ни учи


Заповядайте в чудесния свят на Природонаучния музей в село Черни Осъм! Този музей е уникален поглед към богатството на живота, с което природата в този регион разполага. Открийте експозиции, които разказват живописни истории за животински и растителни видове, събрани с любов и страст през дългогодишния труд на ентусиазирани учени и събирачи.

Виж повече
Post Image

Национално училище за планински водачи "Васил Левски" в с. Черни Осъм


Училището за планински водачи в Черни Осъм е престижно образователно заведение, съчетаващо богат опит, съвременно обучение и страст към природата. Намиращо се в сърцето на удивителната Стара планина, това училище предлага изключителна възможност на учениците да развият своите умения в областта на планинските спортове, пътешествията и екологията.

Виж повече
Post Image

Винпром Троян - ракиен тур в града на сливите


Винпром Троян е прочута българска ракиена компания, която има дълга и богата традиция в производството на различни видове ракия. Основана е през 1948 година и се отличава с високо качество на своите продукти. Започнала зад стените на Троянския манастир, производството на Троянска сливова ракия превърна малкия град в истинска ракиена столица.

Виж повече
Post Image

Арт Галерия "Серякова къща" и Арт Клуб-ът в Троян


Арт галерия "Серякова къща" е истински оазис за изкуството и градски живот, където се събират художници, музиканти, писатели и почитатели на красивото. Тук може да се насладите на изложба на картини, на класически камерен концерт, премиера на книга - да откриете красотата на българското изкуство и да се вдъхновите от страстта на творчеството. Добре дошли в Серяковата къща - мястотокъдето историята и изкуството се срещат и обогатяват душата!

Виж повече